Ultimata survival packlistan till Almedalen

Snart är det dags - att packa! Inte alltid lätt att veta vilka utmaningar som ligger framför en. Inför ett mingelevent är förberedelse mycket, inför en mingelvecka är förberedelse allt. Denna listan kommer vara din bästa vän under Almedalen. 
 
 
Skor
Eviga frågan, vilka skor är bäst för Visbys kullersten och backar? Ett par snygga sneakers är det mest optimala om du ska ett par med dig. Min plan är att gå i gymskor mellan alla events, för att sedan byta till snyggsandaler under eventen. Sandalerna tar ingen plats i väskan samt att de ger en mer somrig och dressad look. Ev. kan det vara skönt att ha en "dagsko" som du kan gå mycket i samt en "kvällssko" som är lite mer dressad och avslappnad. 
 
Powerbank
Detta är nog almedalens hetaste tillbehör då eluttagen är knappa. Jag har med mig en powerbank som har två uttag, så att jag kan erbjuda personen närmast mig lite laddning. Du kommer att känna dig som när du tog fram tuggimmipaketet på högstadiet, alla kommer vilja vara nära dig. 
 
Tuggummi
Efter oräkneliga koppar kaffe och oklar seminariemat av varierande slag kan även den med fantastisk munhygien få risig andedräkt. För att slippa sabba dina mingelchanser, släng med ett paket tuggummi eller halstabletter i väskan. 
 
Solskydd
Det kommer vara många mingeldagar ute i solen och få möjligheter till skugga. Solskyddet är något som många glömmer eller "prioriterar" bort. Jag kommer ha med mig en större flaska och ha på rummet, samt en liten behållare i handväskan. Detta är även en perfekt ice-breaker att erbjuda solkräm till någon som glömt! 
 
Badkläder
Det brukar bli minst ett dop lite senare på kvällen. Bor du inte i visby centrum rekommenderar jag att ha badkläderna på som underkläder - alltid redo att svalka sig. Du vill inte vara stackaren som lämnas på stranden eller galningen som näckar. 
 
Visitkort
Många menar att visitkort är plassé och inte hör hemma i hållbarhetsbranschen. Jag håller delvis med. Ska du endast mingla med hållbarhetsbrascherna: Var förebredd på att ta emot och byta digitalt visitkort via bluetooth. Ska du mingla utanför miljöbubblan och FRAMFÖRALLT med internationella kunder är det fysiska visitkort som gäller. 
 
Handsprit
Efter en kort funderare på hur många personer man skakar hand med under en vanig dag i Almedalen känns den här punkten plötsligt ganska omotiverad. Ta absolut INTE handsprit mitt i minglet, det kan bli lite otrevligt. Jag rekommenderar miniflaskorna som är doftsatta (typ päron eller hallon) som finns vid kassan på apoteket. 
 
Legitimation 
Har du förbokat din plats på minglet kan du krävas visa legitimation i dörren. Likadant för alla events som har 18-årsgräns. 
 
Skippa engångsartiklarna! 
Ta gärna med dig en kaffetermos, vattenflaska och bestick för att minska mängden engångsartiklar på almedalen. Jag brukar ta med mig en mindre flaska som det funkar att ha både vatten och kaffe i. Sen tycker jag det räcker med en gaffel - då klarar jag mig långt! 
 
 
 
TA FÖR GUDS SKULL INTE MED DIG 

Känner du också att väskorna börjar hamna på hög? Oroa dig inte. Här kommer en kort lista på vad du inte behöver ha med dig Almedalen.
 
 
För mycket teknik
Behöver du verkligen mobilen, jobbtelefonen, surfplattan OCH laptopen? Tänk igenom vilka elektroniska behov du har i Almedalen innan du åker. Det sån tradig känsla att släppa på dator du inte ens hann starta under veckan.
 
Helkostym 
Alla kommer att förstå att du är en mellanschef som aldrig varit där tidigare. 
 
Maskeradkostym
Förra året var där en kille som gick runt i polisväst, som inte var polis. Han togs av vakter och blev misstänkt till föregivande av allmän ställning. Ni är smartare än så!
 
Fullproppad sminkväska
Folk glömmer bort hur svettigt almedalen är. Mitt tips är att fastställa en sminkning för dagtid, någon kul produkt att lägga på inför lite glammigare evenemang och nöja sig med de produkterna. Lika viktigt som att ha med lagom mycket smink är förstås att ta med schyssta rengöringsprodukter. Du vill inte se ut som ett spöke dagen efter ;) 
 
Ni når mig som vanligt via sociala medier eller amandaborneke.bmk@gmail.com.

Vad är det bästa på din packlista? Kommentera nedan!
#1 - Madelene Ekelund

Åh! Jag vill packa med mig dig! Då vet jag att jag kommer ha allt jag behöver. Om inte annat så löser du det med en av dina smarta idéer 😍❤️