Pressrelease: Nominerad till årets Miljöpris

Betonggalan delar varje år ut ett pris till en person eller företag som under året aktivt bidragit till miljöförbättrande åtgärder eller kunskaper som inspirerar till miljöförbättring där betong varit en viktig del (ANDAS IN). Verkligen längsta meningen ever men så är det! 
 
Jag har alltså blivit nominerad till ett av byggbranschens finaste miljöpris, en "roger" av Tidskriften Betong. Finaste av allt är att jag hade ingen aning om detta, världens bästa överraskning! 
Det är fyra av Sveriges mest framgångsrika hållbarhetschefer som sitter i juryn, som väljer ut företag eller personerna.
 
i juryn sitter ingen mindre än Kajsa Byfors från Svensk Betong, Anna Graaf från White, Maria Norgren från WSP och Karolina Brick från Riksbyggen.
 
Bild: Från betong.se. Prisstatyetten är designad av Tove Adman. 
 
Vad händer nu? 
Den 15 november beger jag mig till Stockholm för att göra en "föredrags-battle" tillsammans med de andra nominerade. Vi får 15 min på oss att motivera till varför det är just jag som ska vinna Årets miljöpris. 
6 dagar senare är det Betonggalan i Stockholm, först då kommer juryn att utse sin vinnare. 
 
Tycker du att nomineringen är rättvis? Kommentera nedan!  
 
 
Nomineringen:
Amanda Borneke, 25 år, arbetar som kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöledare på CS Riv & Håltagning. Trots sin ringa ålder är hon en välkänd hållbarhetsprofil och hennes driv och passion för hållbarhetsfrågor gör henne till en uppskattad paneldeltagare och debattör.

Det senaste året har Amanda möjliggjort:

  • Upphandlingskrav återbrukad betong och kvalitetssäkringar för betong som konstruktionsmaterial.
  • Att CS blivit Sveriges första riventreprenör att skriva på färdplanen för Fossilfri bygg- och anläggningssektor.
  • Opinion för dekonstruktion av byggmaterial, snarare än demolering.

Amanda har även en styrelsepost i Branschorganisationen för Byggnadsberedning och sitter med som ledamot i Sveriges Byggindustriers miljöutskott. CS Riv & Håltagning AB har sedan 2012 drivit ett eget återbruk – Brattöns Återbruk.

Mer om Betonggalan här
Mer om Årets Miljöpris här